Skip to main content
4.9
(123)

Binance je burza pochádzajúca z Hongkongu, ktorú spustil developer Changpeng Zhao v júli 2017. Spoločnosť Zhao Beijie Technology vytvorila Binance po úspechu ICO a získala 15 miliónov USD.

Binanace je poprednou krypto orientovanou burzou s viac ako 100 druhmi kryptomien podporovanými na vklad a výber. V tejto recenzii sa venujem hlavným veciam, ktoré potrebujete vedieť pred registráciou.

binance skúsenosti a recenzia

Beijie Technology a jej zakladateľ si udržiavajú impozantné výsledky v priemysle.  Zhao-ov životopis obsahuje pozície na vysokej úrovni, ako napríklad technický riaditeľ v Blockchain.info a jeho spoločnosť teraz poskytuje obchodné systémy pre viac ako 30 ďalších platforiem.

V nadväznosti na boje s čínskou vládou ohľadom kryptomien, Binance teraz prevádzkuje svoje servery z miernejších štátov a poskytuje svojú výmennú činnosť.

„V reakcii na rozhodnutia Číny presúvame naše IP z Hong Kongu na offshore lokácie. Takže sme zaregistrovaní na viacerých miestach a máme ľudí na viacerých miestach. Týmto spôsobom nikdy na nás nebude mať vplyv jeden regulačný orgán, “ vysvetľuje Zhao.

Obchodná burza zažila neuveriteľný úspech už od svojho letného spustenia a teraz sa dokonca nachádza v prvej desiatke z hľadiska 24-hodinových objemov obchodovania na Coinmarketcap.

binance skúsenosti

Otvoriť  Binance účet

Prečo sa Binance stáva tak populárnou platformou?

Binance a jeho služby

Binance ponúka exchange resp. model crypto-to-crypto, čo znamená, že neprevádzkuje Fiat meny.  To umožňuje, aby platforma fungovala voľne, bez akéjkoľvek byrokracie alebo regulácie.

Je tu pôsobivá ponuka kryptomien v spojení s Bitcoinom, Ether-om, Breadom, či Tetherom. Celkovo je počet coinov ktoré sú k dispozícii na hranici okolo 100, vrátane Litecoin, Ripple či Bitcoin Cash. K tomu je k dispoicií zoznam nadchádzajúcich altcoinov.

binance a skúsenosti recenzia

Binance Poplatky

V konkurenčnom priestore je štruktúra poplatkov na Binance silnou stránkou. Členovia tímu sústredili svoje nože na nízke poplatky.

Paušálna sadzba vo výške 0,1%  je veľmi lákavá pre každého obchodníka, ktorý nepotrebuje okamžitú likviditu fiatu. Neuveriteľne to podkopáva väčšinu ostatných veľkých burz, kde je to zvyčajne až 0,2% z transakcie. To je veľký rozdiel, ak pracujete s veľkými objednávkami.

BNB, aka natívny token Binance, poskytuje ďalšiu 25% zľavu z obchodného poplatku.

Vklady sú zadarmo, ako by ste očakávali (vo všeobecnosti je to odosielajúca peňaženka, ktorá platí poplatky v blockchaine s kryptomenami). Poplatky za vytiahnutie platia, hoci vo všeobecnosti korelujú s transakčnými poplatkami v blokchaine. Poplatok za výber je pravidelne aktualizovaný, aby sa pokúsil ponúknuť primeranú cenu.

Zdá sa, že výberový poplatok sa pravidelne aktualizujú, aby Binance ponúkal primeranú cenu.

Začať  obchodovať na Binance

Binance limity

Binance má veľmi jednoduchú štruktúru limitov. Existujú iba limity na výber. Neoverené účty môžu vyberať až 2 BTC každých 24 hodín. Overené účty môžu vyberať 100 BTC každých 24 hodín.

Overenie vyžaduje vyplnenie základného formulára s názvom „Zoznámte sa so zákazníkom (KYC)“ a poskytnutie dokladu totožnosti medzi ostatnými dokumentmi.

Podporované krajiny

Binance priamo nespomína, ktoré krajiny nie su podporované, a preto sú v podstate dostupné ich služby na celom svete.

Ako obchodovať na Binance

Obchodovanie na Binance je pomerne priame, ak ste už predtým používali inú kryptomenovú burzu si to všimnete.

Ak chcete začať tak sa najprv uistite sa, že máte vložené prostriedky na Binance úćte – existujú možnosti obchodovania párov v BTC, ETH, BNB a USDT.

Akonáhle budete mať prostriedky, v pravom hornom menu vyberte „Exchange“> „Basic“ alebo „Advanced“ a nahrajte obrazovku obchodovania. Použijeme základné zobrazenie.

ako obchodovat na binance

Na pravej strane obrazovky vyberte kartu z BTC, ETH, BNB alebo USDT, s ktorou budete chceť obchodovať. Potom vyberte požadovanú menu zo zoznamu. Môžete tu tiež vyhľadávať a zobrazovať zoznam obľúbených položiek, ktorý vytvoríte kliknutím na hviezdičku vedľa ľubovoľnej meny.

ako obchodovat na binance

Po načítaní požadovanej meny si v ľavom stĺpci všimnite ceny za, ktoré sú ľudia ochotní predávať v hornej červenej polovici a ceny za ktoré sú ľudia ochotní kúpiť sú v dolnej polovici v zelenom. Číslo v strede zobrazuje poslednú predajnú cenu.

ceny binance

Cena za ktorú chcete kúpovať, môžete zadať ručne, ale lepším spôsobom je kliknúť na číslo v ľavom stĺpci.

Potom môžete zadať sumu meny, ktorú chcete nakúpiť, alebo kliknúť na percentá 25%, 50%, 75% alebo 100%, ktoré ju vyplnia čiastkou na základe toho, koľko z nákupnej meny máte (v tomto prípade v BTC) ).

ako obchodovat na binance 3

Po zadaní orderu sa bude zobrazovať pod sekciou „Open orders“, kým sa nevyplní.

V tom okamihu bude vaša nová mena k dispozícii v ponuke „Deposits / Withdrawals“, kde ju môžete vybrať do peňaženky podľa vlastného výberu.

Zľava 20% na poplatkoch na Binance

Binance vs. konkurencia

Binance Coinbase Pro Bittrex Bitfinex
binance logo coinbase pro recenzia bittrex bitffinex
Poplatok: 0,1% Poplatok: 0,25% Poplatok: 0,25% Poplatok: 0,1 – 0,2%
Prečítať recenziu Prečítať recenziu Čoskoro Čoskoro
Navštíviť web Navštíviť web Navštíviť web Navštíviť web

Pretože Binance poskytuje iba obchodné služby, porovnáme jej sadzobník poplatkov s inými renomovanými obchodnými platformami.

Podporované kryptomeny

Binance bol často chválený za svoju širokú škálu podporovaných coinov. Traderi alebo uživatelia môžu platformu používať pre rôzne účely ale jeden z nich je často, že disponuje burza najväčším výberom krypta. Aktuálne je ich 150 k dátumu zverejnenia článku.

Binance v súčasnosti veľmi rýchlo pridáva daľšie a daľšie coiny čo zvyčajne znamená, že ich môžete kúpiť.

Aktuálne ponúkajú obchodné páry v BTC, BNB, ETH a USDT, USDC atď.

Binance ICO & BNB Coin

Ďalšou vecou, ​​ktorú treba poznamenať, je Binance Coin, ktorý bol vydaný počas vlastného ICO. Binance coin môže byť použité na platenie poplatkov a je tiež súčasťou ich budúcich plánov na vytvorenie decentralizovanej burzy, kde bude tvoriť jednu z kľúčových základných mien.

Samotné zakúpenie Binance coinu sa javí ako dobrá investícia do budúcnosti, pretože burza plánuje využiť ich zisky na spätné odkúpenie časti coinov každý štvrťrok a ich následnú likvidáciu: čím sa zníži ponuka a coin bude tým cennejší. Je to deflačný krok.

Porovnanie Binance vs Coinbase Pro

Coinbase Pro je obchodnou platformou Coinbase. Je to jedna z vedúcich zmenárni čo sa týka reputácie a adopcie.

Okrem obmedzenej dostupnosti platformy na celom svete (podporuje 103 krajín), platforma účtuje obchodný poplatok 0,25%, čo je 2,5-násobok poplatkov, ktoré účtuje Binance.

Na druhú stranu, Coinbase umožňuje používateľom vkladať a vyberať fiat na rozdiel od Binance. Môžete si prečítať celú recenziu: Coinbase Pro: Kompletná recenzia

Porovnanie Binance vs Bittrex

Bittrex je americká zmenáreň kryptomien v USA, ktorá si medzi kryptom získala obľubu traderov od spustenia činnosti v decembri 2014. Vďaka stabilnému rastu sa stala jednou z najvýhodnejších burz na trhu s Altcoinami.

Bittrex účtuje paušálny poplatok 0,25% zo všetkých obchodov. To je 2,5-krát viac, ako si účtuje v Binance. Burza poskytuje širokú škálu altcoínov (viac ako 250), čo je viac, ako poskytuje Binance.

Porovnanie Binance vs Bitfinex

Bitfinex jeden z najväčších „hráčov“ čo sa týka objemu BTC transakcií, ponúka pokročilé obchodné možnosti, ako napríklad obchodovanie s bitcoinovými maržami, ale nie je vhodný pre nováčikov.

Bitfinex podporuje viac ako 100 kryptomien a tokenov, ktoré sú veľmi podobné Binance.

Bitfinex funguje na harmonograme poplatkov príjemcov. Traderi, ľudia, ktorí na burzu pridávajú nové objednávky, majú poplatok vo výške maximálne 0,1% (podobne ako v prípade Binance). Zákazníci resp. kupujúci majú poplatok vo výške maximálne 0,2% (dvakrát ako Binance).

Poplatky sa znižujú, keď začnete obchodovať vo vyšších objemoch.

Začať  obchodovať na Binance

Často kladené otázky o Binance

Môžem vybrať peniaze z Binance?

Je možne vyberať iba kryptomeny z Binance. Neexistuje žiadna možnosť vyberať fiatové meny (napr. USD, EUR atď.)

Je možné si kúpiť Bitcoiny v Binance?

Áno. Bitcoiny je možné kúpiť v Binance pomocou kreditnej karty alebo akejkoľvek podporovanej kryptomeny.

Je Binance bezpečný?

Binance sa považuje za bezpečnú zmenáreň či burzu, ktorá umožňuje ochranu používateľského účtu pomocou dvojfaktorového overenia (2FA).

7. mája 2019 zažila spoločnosť Binance hack, ktorý vyústil do zámeny 7 000 BTC. Spoločnosť Binance však uviedla, že všetky straty pokryje jej fond pre núdzové poistenie (aka SAFU ).

Ako kúpiť Bitcoin v Binance?

  1. Zaregistrujte sa v Binance
  2. Vložte prostriedky na svoj účet
  3. Nájdite obchodný pár pre BTC a uloženú kryptomenu
  4. Predajte uloženú kryptomenu pre BTC
  5. Vytiahnite BTC do svojej vlastnej peňaženky

Zákaznícka podpora

Binance vykonáva adekvátnu prácu čo sa týka svojej zákazníckej podpory. Väčšina otázok sa musí klásť prostredníctvom kontaktný formulár stránky a potom je to len otázka čakania. Rovnako ako u väčšiny iných zmenarní, možno budete musieť počkať na odpoveď jednoducho kvôli nárastu dopytu.

K dispozícii je služba zákazníkom služby Wechat, v ktorej sa dá rýchlo rozoznať QR kód, ktorý môže pomôcť prostredníctvom rýchleho live rozhovoru, ale väčšina odpovedí je automatizovaná (a v čínštine). Pri testovaní Wechatu sme pôvodne dostali automatickú odpoveď, ktorá referuje na FAQ podstránku. O päť minút neskôr notifikácia odhalila to, že na druhej strane sú predsa len skutoční ľudia. Naša Čínština nebola dostatočná aby sme dokázali odpoveď rozlúštiť bez použitia Google Translate, ale všetko sa zdá byť legitímne.

Našťastie, webová stránka je viacjazyčná. Sú na výber angličtina, francúzština, španielčina, nemčina, kórejčina, japončina a čínština. To je ďalšia skutočná výhoda pre Binance, ktorý sa snaží konkurovať globálne vo svete.

binance skúsenosti

Záver: Je Binance dobrá burza?

Keď dáme všetko dohromady a pozrieme sa na Binance objektívne, tak PRE jasne dominuje pred PROTI. Čo sa mnoho krát nedá povedať pri konkurentoch. Nízke poplatky za transakcie v kombinácii s preukázanými znalosťami tímu o tom, ako vytvoriť obchodnú platformu, stačia na to, aby sa stal hlavným hráčom.

Niet divu, že v priebehu mesiacov otvorenia služby zažila veľký úspech a ridajte k tomu schopnosť ponúknuť naozaj celosvetovú službu mimo rúk čínskej vlády.

Žiadna podpora fiat meny nemusí ihneď znamenať katastrofu ale práve naopak. Ak sa Binance podarí získať špičkovú zákaznícku podporu a zbavia sa celkom pravidelných technickych problémov, majú skvelo našlapnute k tomu sa stáť lídrom.

Zľava 20% na poplatkoch na Binance


 

Aký užitočný bol pre vás tento článok?

Kliknutím na hviezdičku ohodnotíte článok!

Priemerné hodnotenie 4.9 / 5. Počet hlasov: 123

Zatiaľ žiadne hlasy! Buďte prvý, kto ohodnotí tento príspevok.

Daniel Demeš

Author Daniel Demeš

Krypto nadšenec. danieldemes.eth socialtrading.wallet

More posts by Daniel Demeš

Join the discussion 11 komentárov

  • Dan píše:

    Zdravím Vás, založil som si účet na Binance a poslal SEPA prevodom x eur za ktoré som si nakúpil kryptomeny. Môj plán bol počkať pár mesiacov a následne znova predať za už vyššiu cenu. Nakoľko ale vo vašom článku čítam že nie je možné vyberať FIAT meny zaujímalo by ma akým postupom sa dostanem k svojmu zisku z rastúcej hodnoty daných kryptomien. Ďakujem

    • SocialTrader píše:

      Dobrý deň, musíme to upraviť. Ďakujeme za upozornenie. Každopádne ak si označite kryptomenu a kliknete na ňu. Zobrazia sa vám páry za ktoré je možne vymeniť späť na EUR. Ak tam ta možnosť je tak zadáť koľko chcete zameniť. Následne vám to naskočí na EUR. A potom už len dáte „withdraw“ a prepnete na „cash.

  • George píše:

    Zdravím, pred dvoma dňami som vkladal peniaze na Binance cez debit kartu. Peniaze z úctu mi boli stiahnuté ale na Binance mi neboli pripísané. Keď dám históriu transakcii na Binance tak pri tejto transakcii mi ukazuje status expired. Doteraz nemám peniaze ani na mojom bankovom úcte ani na Binance. Stretli ste sa s tým niekedy? Viete kedy mi budú vrátené peniaze? Ďakujem Vám pekne za pomoc. Písal som aj na Binance ale zatiaľ bez odpovede.

    • SocialTrader píše:

      Dobrý deň, je dost pravdepodobné, že vaša banka ma Binance na blackliste a tym pádom sa vám prostriedky vrátili smerom na burzu. Takže je len otázka času kedy sa pripíšu späť. Ale to je iba naša najpravdepodobnejšia verzia čo sa mohlo stať. Každopádne určite napíšte na Binance support. Vyberali ste z EUR účtu ?

      • George píše:

        Dobrý deň, ďakujem za odpoveď. Nie nevyberal som peniaze z účtu binance. Chcel som vložiť peniaze (EUR) na účet binance. Vkladal som aj predtým a všetko bolo bez problémov a teraz nechápem čo sa stalo. Písal som aj na Binance ale žiadna odpoveď.

  • Eva píše:

    Dobrý večer, potrebujem poradiť…som na Binance len krátko. 1. kúpila som si cez bankovú kartu BTC za €. Hodilo ma to aj na internetbanking a kým som tam všetko vyplnila a odposlala platbu, na Binance mi vypísalo, že môj časový limit vypršal, ale peniaze už boli fuč. Už týždeň visí v hostórii transakcií, že sa spracováva…BTC v peňaženke nie sú a podľa ID mi ich nevie nájsť ani na blokchainoch. Poslala som aj vyplnený formulár, na čo mi prišla odpoveď “Application rejjected”. Na chate mi žiadna normálna odpoveď neprichádza,….posielala som aj screenshoty obrazoviek…a nič. Vedel by mi niekto poradiť, ako sa dostanem k mojim peniazom…BTC alebo €???

    • SocialTrader píše:

      Dobrý deň, žiaľ s niečím takýmto sme sa zatiaľ nestretli. Tuto treba mať len trpezlivosť a riešiť to s ich supportom. Všetky krypto burzy su aktuálne veľmi kapacitne neprispôsobené náporu aký majú. Preto je nutné si počkať.

    • SocialTrader píše:

      Dobrý deň, žiaľ je to vec ktorá sa bez Binance podpory nezaobíde. Treba s nimi byť trpezlivý ale väčšinou sa vždy všetko vyrieši. Kapacitne to nemá teraz žiadna burza dobre zvládnuté ale určite neprestávajte s nimi komunikovať.

  • poki píše:

    Dobry den. Vedeli by ste mi pmoct? Kupoval som na binance cardano. ako ich stiahnem do penazenky? Yoroi, Dakujem

    • SocialTrader píše:

      Dobrý deň,
      pojdete do Wallet -> Fiat and spot -> vyhľadáte si Cardano (ADA) dáte Withdraw. „Transfer network“ dajte Cardano a hore v Recipient’s ADA Address, sem skorpirujete adresu na ktorú chcete poslať. Už len potvrdíte a je to.

  • kata píše:

    Dobrý deň.Mám veľký problém.Vkladal som na binance eura velmi vela.prišlo že ešte musim vložiť nejake peniaze aby bolo 100percent a peniaze vraj vyplatia.Mám tam vela peňazí.Ale čo ak už peniaze nemam co teraz.To ako pridem aj o tie co som tam vložila?

%d blogerom sa páči toto: